Commissions - Hand Printed Textiles and Fashion


Lisbet Friis’ commissioned work includes specific sites like the Royal Yacht “Dannebrog” for her Majesty Queen Margrethe of Denmark, National Museum Etnografical Collection in collaboration with Architect Merethe Ahnfeldt Mollerup, New Carlsberg Foundation, Fraugde Church celebrating Kingo, Jægersborg Church, and Søllerød Church.

Lisbet Friis also has a long history making patterns and designs for companies such as Kvadrat, Fritz Hansen, EPICE Paris, KURA Japan, ONWARD Japan, Stelton, Fabula Living. etc.


Den violette messehagel er ud af en serie på 3 messehagler tegnet og udført til Jægersborg Kirke af Lisbet Friis. Kirken har en meget fin udsmykning af kunstneren Mogens Jørgensen. Han havde havde også tegnet de tidligere kirketekstiler som alle var meget glade for. Så opgaven var at lave nogle nye messehagler som var ligeså enkle og alligevel så farvestærke at de ville indgå som en del af kirkens udsmykning. De er alle trykt på uld satin og broderet og syet af Selskabet for Kirkelig Kunst. Den violette er broderet af Lizzie Damgaard.


Den grønne messehagel til Søllerød Kirke Messehaglen er trykt på blank uldsatin. Salmen er broderet med rød silketråd på naturfarvet silkesatin. I midten er broderet et bredt guldbånd.
Lizzie Damgaard fra Selskabet for Kirkelig Kunst har udført broderi af salmen ‘Op, al den ting som gud har gjort’, skrevet af salmedigteren Brorson i 1734, på kantbåndet som omkranser den grønne messehaglen.Den gule messehagel til Jægersborg Kirke er broderet med guld lisser og pailetter der kaster lyset ud i rummet. Borderi er udført af Berthe Bramsen fra Selskabet for Kirkelig Kunst.
 
Interieur for the Danish Royal ‘Yacht Dannebrog’ commissioned by her Majesty Queen Margrethe of Denmark